Josette Budding bij Pauw & Witteman : 'voor Dexter en zijn lotgenootjes is er feitelijk weer helemaal niets veranderd.'

Ondanks alle beloftes uit de politiek is er een jaar na de affaire 'Brandon' nog niets veranderd. Dat vindt Josette Budding, de moeder van Dexter, die net als Brandon zwaar geestelijk gehandicapt is. Budding wil niet dat Dexter in de reguliere zorg wordt vastgebonden en platgespoten.

Woensdag 18 januari 2012…waren wij, de ouders van Dexter, een ’Vastbind & Platspuitkind', te gast bij Pauw & Witteman, geweldig deze betrokkenheid van hen!...18 januari is een bijzondere datum…precies één jaar geleden kwam de drie jaar lang vast Brandon in het nieuws...en aansluitend óók Dexter. Gelukkig is er voor Brandon een waardig plekje en toekomst, maar voor Dexter en zijn Lotgenootjes is er feitelijk wéér helemaal niets veranderd… Als ouders en initiatiefnemers van de Dex Foundation blijven we ons op landelijk en hoog niveau inzetten…en nodigen we graag de politiek uit bij het realiseren van het passende Zorgplan dat wij in 2012 samen met het eerste kleinschalige zogeheten Stoeistal project, moeten gaan realiseren.

18 januari is de start van de nationale voorleesdagen…de Dex Foundation organiseerde juist op deze datum óók Dex+Zo Voorleesfeest met betrokken BN’ers voor dit noodzakelijk en goede doel! Er wordt voorgelezen uit het goede doel kinderboek&cd Dex+Zo, de Snoezel Brigade, door betrokken BN’ers. De luister-cd is tevens ingesproken door BN’ers zoals Giel Beelen en Miss Montreal. de Dex Foundation organiseert het hele schooljaar 2012 Dex+Zo Voorleesfeesten, waar bedrijven, Rotary ‘s, Fondsen en particulieren sponsorpakketten op maat kunnen afnemen en de opbrengst gaat direct naar het eerste unieke kleinschalige Stoeistal project…voor Dexter en zijn Lotgenootjes! Een waardig leven op niveau: daar moeten we toch voor Zorgen in Nederland!

Dex+Zo kinderboek&cd met een Missie! Kinderen maken op deze manier op een speelse en luchtige manier kennis met kinderen/karakters die ’anders' zijn… een gebrekje of een beperking hebben. Het inlevingsvermogen en de gedachtegang van de kinderen willen we zo op een positieve manier stimuleren.Terug naar het overzichtTerug naar het overzicht