• aankondiging Symposium

  08 maart 2018

  Vooraankondiging inspiratiesymposium 22 maart


  Passende zorg voor kinderen en jongeren als Dexter
  Dexter (21) heeft een ernstige verstandelijke beperking, autisme, een slaapstoornis en allerlei bijkomende -gedrags-problemen. In de perioden waarin het niet goed met hem ging, begon hij zichzelf te slaan. Dexter kan nauwelijks alleen zijn. Hierdoor is de zorg zwaar, gecompliceerd en moeilijker te organiseren. Na een lange zoektocht van zijn ouders, krijgt Dexter inmiddels eindelijk de zorg die hij nodig heeft: een combinatie van individuele aandacht, liefde én een zinvolle dagbesteding op één locatie: thuis bij het gezin. Dexter krijgt de zorg van een zorgteam dat bestaat uit zijn ouders, zijn voormalige PGB-zorgverleners en professionals van zorginstelling Esdégé Reigersdaal. Een unicum in de zorg.

  Symposium 22 maart
  Op 22 maart vertellen diverse betrokkenen in een informele setting wat er voor nodig was om te komen tot een ‘Passend Zorgaanbod’ voor Dexter. De ouders van Dexter, Josette en Mark Budding, vertellen over hun ervaringen en de mogelijkheden die er zijn voor kinderen zoals hun zoon. Ook orthopedagoog Dr.Yvette Dijkxhoorn (Universiteit Leiden), Dik van Bruggen (Lid Raad van Bestuur van Esdégé Reigersdaal), Joke Bank (Zilveren Kruis – Zorgkantoor) en een vertegenwoordiger van VGZ – Zorgkantoor leggen uit welke opties er binnen de Wet langdurige zorg en de zorg in natura zijn om samen een Dex-Ster-Huis* te realiseren. Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal bij de bijeenkomst aanwezig zijn.

  Informatie
  De bijeenkomst is bedoeld voor professionals die geïnteresseerd is in de totstandkoming van plekken voor extreem complexe zorg, zoals het Dex-Ster-Huis project. Het gaat om zorg voor kinderen met o.a. SGEVG-problematiek (Sterk Gedragsgestoord Ernstig Verstandelijk Beperkt), moeilijk en niet-plaatsbare kinderen en jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en bijkomende problemen.

  Datum: 22 maart
  Tijd: 15:00 – 17:00 uur (+ borrel na afloop)
  Locatie: Den Haag, ministerie van VWS
  Kosten: Geen

  Aanmelden
  De bijeenkomst is een initiatief van de Dex Foundation en OPaZ (Ondersteuning Passend Zorgaanbod) een programma van het ministerie van VWS dat inzicht geeft in initiatieven en maatregelen die een passend zorgaanbod makkelijker en korter maken. Wilt u bij deze inspiratiebijeenkomst aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar Liza Leijenhorst liza@prescripts.nl. U ontvangt t.z.t. aanvullende informatie.

Terug naar overzicht