• 3-9-2012 Clientendag Ouders en Dex Foundation in gesprek met Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten VWS

  15 september 2012

  Op maandag 3 september 2012 organiseerde de Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten een clientendag voor ouders en betrokkene in het ''zorgveld''. De uitgenodigde ouders zijn allemaal ouders van jongvolwassenen en van Kinderen die een geschiedenis van vele mislukkingen in de Zorg hebben ervaren...inderdaad de ''Vastbind&Platspuit'' Kinderen van Nederland! Deze gesprekken krijgen een vervolg, heeft de staatssecretaris beloofd! De ouders hebben vooral ervarings- input gegeven en de Staatssecrtaris neemt het mee in haar Denktank tussenrapportage Complexe Zorg-Wegen naar Vrijheid-. Heel graag vertellen we U het vervolg van deze oudergesprekken en vooral niet te vergeten...de Kinderen, die NU in onmenselijke situaties verblijven en leven...wat voor helse toekomst staat er hen te wachten...als er niets veranderd. Achter de schermen zijn wij, de ouders van Dexter vanuit de Dex Foundation heel actief bezig...om met spoed maar wel met de juiste voorwaarden een cultuuromslag te realiseren. Met een alternatief Plan van Aanpak -Preventieve-Vroeg-Zorg- die deze Complexe Zorgsector nodig heeft...het ziet er al een beetje hoopvol uit...wordt vervolgd!

  We hebben de laatste 1,5 jaar al veel bereikt...maar in 2013 moét er een begin gemaakt worden...We hebben daarbij óók Uw steun hard nodig! Alle vormen van donaties, sponsoring en afnames van de Dex+Zo Voorleesfeesten voor op de basisscholen en Dex+Zo Sponsorpakketten zijn van harte welkom. Net als support van Bedrijven, Stichtingen, Fondsen, Scholen-en-Sport acties en particulieren initiatieven!

  Beau van Erven Dorens, was tafelheer bij DWDD, waar wij -de ouders van Dexter- samen met Dexter aan tafel zaten...om ons noodzakelijke verhaal, aanvullend op die van Brandon-de 3 jaar lang vastgebonden jongen- te vertellen....Beau zei toen héél mooi: ''Ik schaam me diep voor de Nederlandse Zorg...ik schaam me als Nederlander...Maar ik voel dat ik ''iets'' daaraan moet doen! Als Vader van 4 kinderen, als Mens en als Nederlander...Beau heeft zijn belofte gehouden en ons daar geholpen waar het toen nodig was...

  Dank U wel en fijn dat U hier even was.

  Josette Budding - moeder van Dexter én Madé - initiatiefneemster Dex Foundation

Terug naar overzicht